Wie zijn we?


Samenhuizen Regio Gent is een feitelijke vereniging van een groep vrijwilligers van verschillend allooi. We zijn er voor iedereen die in het verleden, heden of toekomst met cohousing of enige andere vorm van samenhuizen bezig was, is of zal zijn.

De kerngroep bestaat uit mensen die soms al jaren bezig met samenhuizen (ook professioneel), anderen zitten volop in de opstart van een cohousingsproject, nog anderen hebben vooral achtergrond in het samenwonen met een paar mensen in 1 woning (gemeenschapshuis).  Anderen hebben net hun eerste kennismaking achter de rug. 

Samenhuizen Regio Gent werkt nauw samen met de nationale organisatie Samenhuizen vzw, maar wil zich vooral focussen op de specifieke materie rond Gent en de ruime omgeving (Oost-Vlaanderen). Dat doen we door het organiseren van:

- thema-avonden
(voor cohousing, gemeenschapshuizen,…)
- netwerken samenhuizers en cohousers
- advies verstrekken aan startende groepen
- gemeenschapshuizen informeren rond regelgeving
- aanbieden van blog en know how rond samenhuizen


Deze groep is voortdurend in beweging aangezien het hier vaak draait om pionierswerk, valt er nog heel veel werk te verzetten. Ben jij ook iemand die tegelijkertijd passie heeft voor deze materie, op zoek bent naar antwoorden, maar ook zelf je hiervoor wil inzetten laat iets weten: Hartelijk gegroet
Samenhuizen Regio Gent TeamGeen opmerkingen:

Een reactie posten